Fenikel plod horký
Kvalitný Fenikel plod horký sa chutí veľmi podobá aníze alebo lekárnici. Používa sa na dochutenie duseného mäsa, syrových a tvarohových jedál, omáčok, rybích polievok, bylinkového masla, šalátov, ale aj chleba a sladkého pečiva. Fenikel sa tiež používa pri výrobe likérov a pri konzervácii zeleniny a húb.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Fenikel plod horký:
Fenikel je veľmi obľúbené korenie predovšetkým v talianskej a francúzskej kuchyni. Chuťou sa veľmi podobá aníze alebo lekárnici. Má v kuchyni veľmi široké uplatnenie. Používa sa na dochutenie duseného mäsa, syrových a tvarohových jedál, omáčok, rybích polievok, bylinkového masla, šalátov, ale aj chleba a sladkého pečiva. Fenikel sa tiež používa pri výrobe likérov a pri konzervácii zeleniny a húb.
Jemne nasekané čerstvými lístkami fenikelu nahradíte mätu v jogurtových zálievkách.