Etiopie Yirgacheffe
Káva s kvetinovou arómou, tóny broskýň, grepu, marhúľ, medu a žltého melónu.
Kombinácia nenájdená.
Etiopie je pravlasťou kávy arabika. Náhorná plošina južne od jazera Tana poskytuje ideálne klimatické podmienky práve pre jej pestovanie.
Káva je spracovaná premytý metódou, ktorá je pre región Yirgacheffe typická. Kávové zrnká sa najprv zbaví vrchnej šupky a časti dužiny pomocou lisu na kávu (tzv. Pulper). Nasleduje máčanie zŕn vo fermentačných nádržiach, kedy zvyšné cukry obaľujúca zrnko Výkvasom.
Po manuálnom premytí už skoro čistá zrna putujú do poslednej nádrže, kde strávi záverečných 16 hodín pred samotným sušením.
To prebieha na tzv. "Afrických posteliach" pokrytých jutou alebo umelou tkaninou. Kávové zrnká sa neustále obracia, aby bolo sušenie rovnomerné. Tým je docielené čistého šálky bez chuťových defektov.
Káva s kvetinovou arómou, tóny broskýň, grepu, marhúľ, medu a žltého melónu.
Veľmi lahodná a sladká káva v pozadí s miernou kyslosťou.