Diang Hong Jin Luo Golden snail - čierny čaj
Luxusný čierny sypaný čaj, pestovaný v čínskej provincii Yunnan. Veľmi vysoká kvalita čajových lístkov, ktoré pripomínajú drobné slimáky. Je tvorený jemnými čajovými pukmi, jantárová farba nálevu, s vôňou raže a sóje. Chuť čaju Dian Hong Jin Luo je sladová s tónmi kakaa a melasy.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Diang Hong Jin Luo Golden snail:
Čaj Zlatý slimák Diang Hong Jin Luo Golden snail je čierny sypaný čaj, pestovaný v slávnej čínskej provincii Yunnan. V roku 1986 bol zaslaný ako dar anglickej kráľovnej Elizabeth II. a potom sa stal populárnym v anglickej kráľovskej rodine. Je tvorený iba kvalitnými, zlatými lístkami a pukmi, ktoré pripomínajú drobné slimáky.
Dian Hong Jin Luo Golden Snail sa spracováva z ručne trhaného jedného listu a jedného púčikového listu kultivaru Yunnan Large Leaf, ktorý sa tiež používa na výrobu mnohých pu-erhov v regióne. Listy sú počas výrobného procesu ručne zrolované do malých závitkov alebo slimákov av hotovom výrobku môžete vidieť množstvo týchto zlatých závitkov. Rovnako ako ostatné čaje Dian Hong môže aj tento Jin Luo Golden Snail ťažiť z krátkodobého skladovania a zrenia pre ďalší rozvoj chutí.
Suché lístky sú tvarované do malých závitkov alebo slimákov a majú veľa žiarivo zlatej a čiernej farby. Pri varení sa tieto závitky rozvinú a odhalia štruktúru jedného púčika a jedného listu. Nálev s pikantnou ľahkou vôňou pripomínajúcou ražný chlieb a sóju.
Chuť čierneho čaju Diang Hong Jin Luo Golden snail:
Farba: Jantárová
Aróma: Intenzívna
Chuť: Silná, sladová, kakao, melasa
Chuť tohto čierneho čaju Dian Hong Jin Luo Golden Snail je sladká a sladová, veľmi podobná čerstvo upečenému sladkému chlebu s tónmi kakaa a melasy.
Príprava čierneho čaju Diang Hong Jin Luo Golden snail:
Vodou o teplote 95 ° C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte
Ochutnejte i naše další černé čaje.