Čierne korenie celé

Kvalitné korenie Čierne celé sa používa hlavne na dochutenie bravčového a hovädzieho mäsa, rýb, omáčok, polievok alebo šalátov, na grilovanie, rožnenie a pečenie mäsa, do minútok, mletého mäsa a zveriny. Chuť čierneho pepra je najvýraznejšia zo všetkých druhov pepra, je pálivý a ostrý. 

balenie 50 g
-10%
zľava 0,30 €
2,69 €
(2,69 € / 50 g)
-10%
zľava 0,30 €
na sklade

Varenie s korením Čierne celé:


Kvalitná zmes korenia Korenie čierne celé má široké uplatnenie do mäsových pokrmov, šalátov, omáčok, polievok, jedál z cestovín, ale aj vegetariánskej kuchyne, na grilovanie, rožnenie a pečenie mäsa, do minútok, mletého mäsa a zveriny. Chuť čierneho pepra je najvýraznejšia zo všetkých druhov pepra, je pálivý a ostrý. 

Pepř je plným právom nazývaný kráľom korenia. Pochádza z rastliny Piper nigrum. Je to popínavý krík s veľkými listami a klasovitým súkvetím. Ako korenie sa používajú sušené,, zrelé aj nezrelé bobule stále zeleného pepřového kríka. Čierne korenie vzniká z nezrelých zelených plodov, ktoré sa fermentujú a potom sušia. Čierny pepř je ostrejší a má výraznejšiu arómu. Červený pepř sú zrelé bobule. Biely pepř sú takmer zrelé plody, ktoré sa máčajú, aby zmäkli a uvoľnila zo nich šupka. Po stĺpení sa korenie opláchne a usuší na slnku. Zelený pepř sú nezrelé zelené plody.

Viac o korení: