Chilli drvené
Kvalitné korenie Chilli drvené sa používajú do všetkých jedál, ktorým chcete dodať pikantnú chuť a atraktívny vzhľad. Pridávajú sa na mäso, do omáčok, polievok, gulášov, ale aj zeleniny a ostatných pikantných pokrmov kuchyne hlavne indické, thajské, mexické a maďarské.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Chilli drvené:
Kvalitné korenie Chilli drvené sa používajú do všetkých jedál, ktorým chcete dodať pikantnú chuť a atraktívny vzhľad. Pridávajú sa na mäso, do omáčok, polievok, gulášov, ale aj zeleniny a ostatných pikantných pokrmov kuchyne hlavne indické, thajské, mexické a maďarské.
Všetky druhy chilli pochádzajú z jedného druhu Capsicum tepin, tiež nazývaného vtáčí korenie. Sú to plody s veľkosťou hrášku. Pôvodnou krajinou Čile je Stredná a Južná Amerika. Dnes sa tieto rastliny pestujú po celom svete. Plody môžu byť okrúhle alebo zašpicatené, červené, zelené i žlté. Spoločným znakom je väčší alebo menší obsah kapsaicínu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivosť sa meria v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Priemerný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU.