Ceylon OP - čierny čaj
Kvalitný čierny sypaný čaj, ktorého čajovníky sú pestované na výšinách Ceylonských svahov v prevýšení až 2000 m, kde sú extrémne podmienky, redšia pôda aj ovzdušie. To núti čajovníky stláčať do listov viac živín a charakteristickej chuti. Na výrobu tohto čaju sú použité veľmi kvalitné, stredne veľké listy akostného štandardu Orange Pekoe.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Ceylon OP
Pôvod čajovníkov
Ceylon OP je čierny sypaný čaj z Ceylonských čajovníkov, pestovaných vo vysokých výšinách Srí Lanských svahov, kde prevýšenie dosahuje až 2000 m. Tu sú čajovníky pestované v riedkej pôde s riedkym ovzduším, čo uvádza čajovníky do stresového stavu. Vďaka tomu čajovníky stláčajú do svojich listov viac živín a tým aj delikátnej chuti. Čaj z týchto čajových lístkov má potom komplexnejšiu a charakteristickú chuť.
Akosť čajových lístkov
Čajové lístky čierneho čaju Ceylon OP sú veľmi kvalitné. Disponujú hlavným akostným štandardom Orange Pekoe. To znamená, že čaj tvoria celé lístky Orange Pekoe, ktoré sú postavené na vyššej pozícii na stonke. Tieto lístky sú kvalitnejšie ako väčšina lístkov na stonke a ich kvalitu spôsobujú faktory ako ich veľkosť, viac chuti, menej potrebných lístkov na nálev a schopnosť urobiť viac nálevov.
Chuť čierneho čaju Ceylon OP
Farba: jasný, červeno zlatý
Aróma: jemná, citrónová
Chuť: Intenzívne, drsné, pikantné, sladové, medové, horké tóny, zvieravá pikantná dochuť
Zloženie: Ceylon OP 100%.
Obsahuje kofeín a mnoho antioxidantov.
Príprava čierneho čaju Ceylon OP
Vodou o teplote 95 ° C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Lúhujte 3-5 minúty, potom preceďte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie čierne čaje.