Ceylon Mevlana - čierny čaj
Vysoko kvalitný čierny sypaný čaj z ceylonských čajovníkov, pestovaných na vysokých Srí Lanských svahoch vo výške okolo 2000. Luxusné čajové lístky charakteristickej chuti sú veľmi vysokej kvality. Delikítna, jemná, vycibrená, pomarančová chuť.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Ceylon Mevlana:
Pôvod čajovníkov
Ceylon je čierny sypaný čaj z ceylonských čajovníkov, pestovaných vo vysokých výšinách Srí Lanských svahov, kde prevýšenie dosahuje až 2000 m. Čajovníky sú pestované v riedkej pôde s riedkym ovzduším, čo uvádza čajovníky do stresového stavu. Vďaka tomu čajovníky stláčajú do svojich listov viac živín a tým aj delikátnej chuti. Čaj z týchto čajových lístkov má potom komplexnejšiu a charakteristickú chuť.
Akosť čajových lístkov
Čajové lístky čierneho čaju Ceylon sú veľmi kvalitné. Disponujú hlavným akostným štandardom Broken Orange Pekoe. To znamená, že čaj tvoria drvené lístky Orange Pekoe, ktoré sú postavené na vyššej pozícii na stonke. Tieto lístky sú kvalitnejšie ako väčšina lístkov na stonke a ich kvalitu spôsobujú faktory ako ich veľkosť, viac chuti, menej potrebných lístkov na nálev a schopnosť urobiť viac nálevov. Číslo jedna na konci značí, že sa jedná o kvalitnejší a jedinečnejší čaj.
Chuť čierneho čaju Ceylon Mevlana:
Farba: jasne zlatá
Aróma: jemná, citrónová
Chuť: kakaový bôb, pomaranč, banánové a sladové podtóny
Zloženie: Ceylon 100%. Obsahuje nižšie množstvo kofeínu a mnoho antioxidantov.
Príprava čierneho čaju Ceylon Mevlana:
Vodou o teplote 95 ° C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie čierne čaje.