Ceylon Black Tea - čierny čaj
Kvalitný čierny sypaný čaj, ktorého čajovníky sú pestované na výšinách Ceylonských svahov v prevýšení až 2000 m, kde sú extrémne podmienky, redšia pôda aj ovzdušie. To núti čajovníky stláčať do listov viac živín a charakteristickej chuti. Na výrobu tohto čaju sú použité veľmi kvalitné, stredne veľké listy akostného štandardu Orange Pekoe.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Ceylon Black Tea:
Pôvod čajovníkov
Ceylon je čierny sypaný čaj z Ceylonských čajovníkov, pestovaných vo vysokých výšinách Srí Lanských svahov, kde prevýšenie dosahuje až 2000 m. Tu sú čajovníky pestované v riedkej pôde s riedkym ovzduším, čo uvádza čajovníky do stresového stavu. Vďaka tomu čajovníky stláčajú do svojich listov viac živín a tým aj delikátnej chuti. Čaj z týchto čajových lístkov má potom komplexnejšiu a charakteristickú chuť.
Chuť čierneho čaju Ceylon Black Tea:
Farba: jasný, červeno zlatý
Aróma: jemná, citrónová
Chuť: Intenzívne, drsné, pikantné, sladové, medové, horké tóny, zvieravá pikantná dochuť
Zloženie: Ceylon 100%.
Obsahuje kofeín a mnoho antioxidantov.
Príprava čierneho čaju Ceylon Black Tea:
Vodou o teplote 95 ° C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Lúhujte 3-5 minúty, potom preceďte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie čierne čaje.