Brazília Santos Mogiana Franca 17/18

Kvalitná čerstvo pražená káva jemnej sladkosti, veľkosť zrna 17/18. Vďaka farmárom Antonio Andrade a Francisco Camargo, môžeme ochutnať výbornú zrnkovú brazílsku kávu Santos Mogiana Franca.

balenie 200 g
7,96 €
(3,98 € / 100 g)
balenie 400 g
-10%
zľava 1,60 €
14,33 €
(3,58 € / 100 g)
-10%
zľava 1,60 €
balenie 1 kg
-20%
zľava 8,00 €
31,84 €
(3,18 € / 100 g)
-20%
zľava 8,00 €
balenie 4+1 kg zdarma
-36%
zľava 71,50 €
127,36 €
(2,55 € / 100 g)
-36%
zľava 71,50 €
na sklade
  • Katalógové číslo 21215
  • Krajina pôvodu Brazílie
  • Chuťový profil kávy Sladký
  • Intenzita
  • Stupeň praženia
  • Zrno
  • Chuť
  • Kyselinka
  • Výrobca Darka Company s.r.o.

Chuť kávy Brazília Santos Mogiana Franca 17/18:

Kvalitná čerstvo pražená káva veľmi príjemne sladká s veľmi malou kyselinkou. Brazilská káva Santos Mogiana Franca, veľkosti zrna 17/18. Kávové zrno Mogiana bolo prvýkrát vysadené v roku 1787.

O káve Brazília Santos Mogiana Franca 17/18:

Portugalský šľachtic Castro Mendonca sa stal guvernérom (v skutočnosti „generálnym kapitánom Captaincy“) v São Paule v roku 1797, daroval semená kávy svojim priateľom a politickým spojencom, rodine Prado. Tieto semená boli vysadené do záhrad v meste Jundiai a semená z týchto stromov sa stali prvými stromami v Campinas, ktoré sa stali centrom kávového priemyslu v São Paule.

V roku 1797 to bol rok Campinas, bol menovaný a oficiálne uznaný ako mesto. Jednoduchá hraničná základňa, veľká oblasť známa ako São Carlos bola transformovaná cukrom. Medzinárodné ceny cukru dosiahli v roku 1796 rekordné maximá a poľnohospodári začali uplatňovať politický vplyv, čo zahŕňalo, že Campinas bol povýšený na status mesta. O tridsať rokov neskôr už Campinas nebolo mestom cukru, ale stalo sa mestom kávy a Brazília vyrábala 30% svetovej produkcie kávy.

Vďaka ľuďom, ako boli Antonio Andrade a Francisco Camargo, bolo umožnené oficiálne uznanie Campinasu ako obce. Andrade nebol len prvým starostom Campinasu – priezvisko je stále na cestách v meste. Založil v tejto oblasti kávovú plantáž asi 10 rokov po tom, čo semená prvýkrát dorazili. Francisco Camargo, založil plantáž približne v rovnakom čase.

Viac o brazílskych kávach.