Brazília Facenda Sao Silvestre Microlot Rainforest SCA=83,25
Káva z rodinnej farmy Andrade ocenená body SCA 83,25. Brazília Facenda Sao Silvestre Microlot Rainforest Exclusive v chuti jahodového krému, papaye a manga. Jedna z najlepších káv, ktoré krajina môže ponúknuť.
Kombinácia nenájdená.
Farma: Fazenda Sao Silvestre
Odroda: Yellow Catuai
Ocenenie SCA: 83,25
Spracovanie: Prírodné - (24 hodinová aeróbne fermentácie)
Nadmorská výška: 1200 metrov nad morom
Vlastník: Ismael & Eduardo Andrade
Mesto: Serra do Salitre
Región: Cerrado Mineiro
Štát: Brazília
Rodina Andrade je jednou z najstarších rodín vyrábajúcich kávu v oblasti Cerrado Mineiro; súčasť vysoko uznávaného štátu výroby kávy Minas Gerais. Fazenda Bociany Branco v Paranaiba (Cerrado Mineiro) bola prvou farmou rodiny Andrade; siaha až do roku 1901. Od 70. rokov 20. storočia bola rodina veľmi aktívna pri zakladaní nových fariem s cieľom rozšíriť svoju pestovateľskú plochu. V súčasnosti spravujú kávy Andrade Bros Estate Coffees bratia Ismael a Eduardo Andrade. Poslaním Ismael a Eduarda v stopách svojich predkov je vyrábať kávu tej najvyššej kvality s vášňou a úctou k ľuďom a životnému prostrediu.
Na začiatku 90. rokov sa rodina Andrade rozhodla rozšíriť výrobu, objem a zlepšiť kvalitu úplne, akvizíciou farmy São Silvestre v Serra do Salitre, tiež súčasťou Cerrado Mineiro. Farma sa nachádza v nadmorskej výške 1100 - 1220 metrov nad morom, s dokonale vyváženými mokrými a suchými ročnými obdobiami. Tieto perfektné podmienky v kombinácii s starostlivým riadením plodín, predvídavým plánovaním plodín a výberom po zbere znamenajú, že konečný výsledok rodinných fariem Andrade je ocenenú kávou; známej ako na národnej, tak na medzinárodnej úrovni ako jedna z najlepších káv, ktoré krajina môže ponúknuť.
Sopečné pôdy farmy poskytujú ideálne podmienky pre pestovanie hlavných odrôd farmy - Yellow Icatu, Yellow Catuai a Red Catuaí. Pre túto konkrétnu šaržu je odroda kávy 100% žltá Catuai. Káva sa selektívne zberá pomocou mechanického kombajnu, než prechádza elektronickým selektorom, aby sa oddelili akékoľvek pod alebo prezreté čerešne. Potom sa do murárskych nádrží potiahnutých dlaždicami pridajú zrelé čerešne a nechajú sa 24 hodín fermentovať. Na nádrž sa aplikujú prísne ovládacie prvky, ktoré zabezpečia, aby bola udržiavaná na stabilnej teplote; pod 25 ° C. Potom sa káva presunie na vyvýšenej postele, aby uschla. Pergamen sa rozložia v tenkej vrstve a každých 30 minút sa otáča po dobu 10 dní. Po usušení sa mikro-šarže zabalí a odpočíva ďalších 20 dní; následne je pripravená na export.