Bobkový list
Kvalitný Bobkový list má špecifickú arómu a nahorknutú chuť. Používa sa v kuchyni predovšetkým pri konzervácii mäsa a rýb, nakladaní zeleniny, húb, uhoriek, do octu, do polievok, omáčok, na zverinu, pri opekaní mäsa na rožni.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s Bobkovým listom:
Bobkový list sa používa takmer v každej kuchyni. Je hojne používaný do smotanových omáčok, voňavých polievok, kyslých jedál, pri nakladaní mäsa, uhoriek alebo húb, pečení mäsa a najmä zveriny. Využíva sa tiež na prípravu marinád. Bobkový list zo stromu vavrínu sa používa takmer v každej kuchyni. Používa sa na úpravu sviečkovej, rajskej a strukovinovej omáčky aj do ďalších smotanových omáčok. Pridáva sa do mäsových a rybích jedál, ako aj do sladkých nákypov. Laurus nobilis je stále zelený krík alebo strom, ktorý rastie predovšetkým v Stredomorí. Jediný lístok vavrínu dodá jedlu výraznú špecifickú chuť.