Badián celý
Badyán celý sa používa do sladkých pokrmov, do vianočného pečiva, perníkov, povidel, sušienok, ovocných polievok, do kompótov, nádiviek, na zvarené víno, do grogu, do orientálnych jedál z bravčového mäsa, kačice a kuraťa, do sladkokyslých omáčok, ale aj rýb a jedál so sójovou omáčkou.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Badyán celý:
Má jemnú vôňu podobnú anízu, korenisto nasládnutú chuť. Obsahuje až 5 % veľmi vzácnej silice anetol. Kvalitné korenie Badyán celý sa používa predovšetkým do perníka, sušienok, slivkových a hruškových povrazov, hruškového kompótu, na aromatizáciu čajov, zvarených vín a grogu, do orientálnych jedál z bravčového mäsa, kačice a kuraťa, do sladkokyslých omáčok, ale aj rýb a jedál so sójovou omáčkou.
Vo Vietname je hlavným korením vietnamskej nudľovej polievky pho. Na Slovensku sa používa v potravinárskom priemysle, ale aj v likérníctve a voňavkárstve.