Alishan Jin Xuan Oolong Superior
Vynikajúci čaj Oolong Jin Wuan alebo tiež Zlatá ľalia pochádza z pohoria Alishan a jedná sa o jeden z najobľúbenejších čajov. Chuť je výrazná mliečna, sladká s jemným pražením. Čaj je pestovaný vo výške 1200 m.n.m. v okrese Nantou. Ide o veľmi mierne oxidovaný čaj oolong.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Alishan Jin Xuan Oolong Superior:
Čaj Jin Xuan je čaj oolong, ktorý pôvodne vyrábali pestovatelia čaju na Taiwane na začiatku 80. rokov 20. storočia. Názov čaju v preklade znamená "Zlatá ľalia" a je známy aj ako mliečny čaj oolong alebo čaj Nai Xiang. Tento vysoko kvalitný čaj je preslávený svojou prirodzenou mliečnou, maslovou chuťou, ktorá vzniká vďaka vysoko špecializovanému výrobnému procesu pod dohľadom odborných čajových majstrov.
Mliečny Oolong ponúka kvetinovú chuť, pretože sa jedná o mierne oxidovaný čaj Oolong. Ponúka plnú chuť v ústach s bohatou krémovitosťou, mliečnou príchuťou a kvetinovou arómou. Čaj Jin Xuan Oolong Superior má nádych sladkého masla, pražených rastlinných podtónov a mliečnu dochuť. Zaujímavosťou je, že tento čaj neobsahuje žiadne mlieko. Mliečnu arómu a chuť čaju Jin Xuan možno pripísať spôsobu pestovania a výroby tohto čaju.
Chuť čaju Alishan Jin Xuan Oolong Superior:
Listy: Táto sorta má jasne zelené listy typicky zrolované
Vôňa: Kvetinová
Chuť: Mliečna, maslová
Príprava čaju Alishan Jin Xuan Oolong Superior:
Vodou o teplote 80-90 ° C zalejte čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Ponechajte lúhovať 3-4 minúty. Potom preceďte. Môžete pripraviť až 6 nálevov, pričom každý ďalší nálev nechajte lúhovať o 30 sekúnd dlhšie.
.